Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fico bol na oslavách v Moskve so Zemanom: Rokovali o spojení Slovenska a Česka!

Robert Fico počas pietneho aktu kladenia vencov k pamätníku neznámeho vojaka v Alexandrovskej záhrade
Robert Fico počas pietneho aktu kladenia vencov k pamätníku neznámeho vojaka v Alexandrovskej záhrade (Zdroj: TASR)

MOSKVA - Dnes absolvoval spoločné kladenie vencov a kvetov k hrobu neznámeho vojaka v Alexandrovskej záhrade a zúčastnil sa slávnostnej recepcie v Kremli. "Mal som možnosť komunikovať s generálnym tajomníkom OSN Pan Ki-munom. Boli tu viacerí lídri z krajín celého sveta," priblížil po skončení osláv novinárom.

"Považoval som za správne, že som sa takto vyvážene postavil k oslavám, ale najmä, že som v Moskve prejavil úctu a rešpekt ku krajine a ľuďom, ktorí preukázateľne niesli najväčšiu ťarchu druhej svetovej vojny," konštatoval.

Spoločne s českým prezidentom Milošom Zemanom ešte pred týmto aktom absolvovali bilaterálne rokovanie. Stalo sa tak počas slávnostnej vojenskej prehliadky na Červenom námestí, na ktorej sa ale nezúčastnili. Z krajín Európskej únie do Ruska pricestovali ešte prezident Cypru Nikos Anastasiades a grécky premiér Alexis Tsipras.

Fico o Zemanom hovorili hlavne o budúcotýždňovom spoločnom rokovaní českej a slovenskej vlády vo Valticiach. "Predovšetkým nás zaujíma prepojenie riek Váh a Morava," priblížil Fico s tým, že ide o obrovský projekt, ktorý Zeman dlhodobo presadzuje, a to konkrétne prepojenie Labe, Odry až smerom na Dunaj. "Dostal som od neho niekoľko podkladov. Bude to jedna z tém, o ktorej sa budeme baviť na zasadnutí vlád," avizoval. Premiér ešte pred Moskvou absolvoval oslavy konca druhej svetovej vojny v Poľsku a Liptovskom Mikuláši.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu