Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kiska prijal Trnku v prezidentskom paláci: Vážim si tých, ktorí pomáhajú v boji s korupciou

(Zľava) Prezident SR Andrej Kiska, jeho poradca Roman Krpelan a predstavitelia nadácie Zastavme korupciu Petra Trnková, Miroslav Trnka a Marián Leško Zobraziť galériu (4)
(Zľava) Prezident SR Andrej Kiska, jeho poradca Roman Krpelan a predstavitelia nadácie Zastavme korupciu Petra Trnková, Miroslav Trnka a Marián Leško (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Využitie svojho úspechu pre prácu v prospech iných a venovanie sa jednému z najväčších problémov súčasnej spoločnosti. To sú dva motívy, ktoré na práci predstaviteľov nadácie Zastavme korupciu vysoko oceňuje prezident SR Andrej Kiska.

Zástupcov nadácie dnes Kiska prijal v prezidentskom paláci. V približne 45-minútovom rozhovore s nimi diskutoval o činnosti nadácie, o nahlasovaní prípadov korupcie i možných formách pomoci, ku ktorým možno v boji proti korupcii pristúpiť. "Veľmi oceňujem podnety, ktoré som dostal z oblasti legislatívy," uviedol Kiska a dodal, že je pripravený nadácii pomôcť svojou aktivitou. "Ak bude nadácia cítiť, že prezident sa má ozvať a pomenovať, čo zlyháva pri odstraňovaní korupcie z našej spoločnosti, určite sa ozvem," prisľúbil Kiska.

(Zľava) Andrej Kiska a predstavitelia nadácie Zastavme korupciu Petra Trnková, Miroslav Trnka a Marián Leško
Zobraziť galériu (4)
(Zľava) Andrej Kiska a predstavitelia nadácie Zastavme korupciu Petra Trnková, Miroslav Trnka a Marián Leško  (Zdroj: SITA)

Zakladateľ a predseda nadácie Zastavme korupciu Miroslav Trnka spresnil, že sa s prezidentom napríklad rozprávali o zákone týkajúceho sa schránkových firiem. "Snažíme sa pri boji proti korupcii pôsobiť vo všetkých možných oblastiach, no legislatíva má z pohľadu boja proti korupcii zásadný význam," skonštatoval Trnka. Ocenil, že prezident sa zaujíma o boj proti korupcii. "To je vec, ktorá je dôležitá, lebo i keď má prezident obmedzené právomoci, svojou silnou autoritou môže pomôcť tomuto boju," povedal Trnka.

Prezident SR Andrej Kiska
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nadácia Zastavme korupciu sa snaží pomáhať konkrétnou ochranou a podporou nahlasovateľov korupcie, takisto osvetovými a vzdelávacími aktivitami informujúcimi o škodlivosti korupcie i podporou legislatívnych zmien, ktoré korupciu obmedzujú.

Prezident SR Andrej Kiska
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu