Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Premiér by mal ministra zdravotníctva Čisláka odvolať ešte dnes, vyhlásil Procházka

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) by mal odvolať ministra zdravotníctva Viliama Čisláka (nominant Smeru-SD) ešte dnes. Vyhlásil to dnes predseda Siete Radoslav Procházka.

"Je zvláštne, že minister zdravotníctva, napriek tomu, čo si od pána prezidenta vypočul, je ešte stále vo funkcii. Nerozumieme tomu, pretože to bola veľmi priama, adresná, presná a veľmi zdrvujúca kritika jeho pôsobenia vo funkcii ministra zdravotníctva," uviedol Procházka. 

Tvrdí, že za situáciu v slovenskom zdravotníctve nesie zodpovednosť premiér, pretože on nesie priamu politickú zodpovednosť za Čisláka. "Na jeho pleciach je dnes zodpovednosť za to, či zdravotníctvo bude ďalej decimované politickou reprezentáciou rezortu, alebo začne oveľa efektívnejšie a lepšie slúžiť pacientom," zdôraznil Procházka. 

Líder Siete kritizuje Čisláka aj za to, že kauzu nákupu piešťanského CT prístroja označil za pseudokauzu. Ďalšie pôsobenie Čisláka vo funkcii je podľa Procházku neudržateľné aj pre situáciu v žilinskej fakultnej nemocnici. Sieť žiada, aby Čislák do Veľkej noci vypísal nové výberové konanie na vedenie tejto nemocnice.

Ak to neurobí, tak by si mali ministri Ficovej vlády nechať robiť prípadné nemocničné zákroky v tejto nemocnici. "Pretože, ak je tá nemocnica dosť dobrá pre Žilinčanov, musí byt dosť dobrá aj pre vrchnosť," uzavrel šéf Siete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu