Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

SDKÚ voličom odporúča účasť na referende: Nespochybňujte jeho zmysel

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – SDKÚ-DS odporúča svojim voličom a sympatizantom účasť na referende Aliancie za rodinu, má však pochopenie aj pre tých, ktorí vyjadria svoje rozhodnutie neúčasťou. Na dnešnom zasadnutí Prezídia SDKÚ-DS v Trenčíne to povedal jej predseda Pavol Frešo.

Ako dodal, strana aktívnu kampaň na podporu referenda nechystá a nemusí voličom odkazovať, ako sa majú rozhodovať, je to ich právo a vôľa. „Dôležité je nespochybňovať podstatu a zmysel referenda,“ doplnil Frešo. Podľa neho účasťou na referende vyjadrujeme svoj vzťah k samotnej podstate priamej demokracie. Politici, ktorí vyzývajú na neúčasť v referende, tento nástroj nevedomky podľa predsedu SDKÚ-DS znehodnocujú.

 „Máme tu však aj selektívne prístupy niektorých politikov. To sú takí, ktorí hovoria pri jednom referende o zbytočných peniazoch, no pri inom referende by boli aj za zníženie kvóra pre jeho prijatie“, vysvetlil Frešo. História uplynulých referendových hlasovaní nie je podľa neho lichotivá, a preto treba využiť túto príležitosť na zvyšovanie dôvery v tento inštrument.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu