Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico si stále verí: Ak by bola možnosť, určite nepoviem nie!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Prácu premiéra označil Robert Fico (Smer-SD) za veľmi zaujímavú a v prípade, ak by sa opäť naskytla možnosť v nej pokračovať, tak by sa nedala tak jednoducho odmietnuť. Uviedol to v rozhovore.

"Nepredbiehal by som však udalosti, pretože najskôr treba vyhrať voľby s takým výsledkom, aby sme mali možnosť zostaviť vládu. S veľkým rešpektom, lebo veľmi dobre viem, o čom sú voľby, ale aj s veľkým nasadením a dynamikou by som chcel viesť kandidátku Smeru-SD, a potom samotné výsledky ukážu, aké bude moje ďalšie pôsobenie na slovenskej politickej scéne," deklaroval.

Pripomenul, že ako predseda vlády bol pri veľmi vážnych aktoch - napríklad pri vstupe Slovenska do Schengenu, ktoré sa z najhoršie pripravených krajín prepracovalo medzi najlepšie, ako aj pri zavedení eura. Rovnako jeho vláda riešila následky celosvetovej hospodárskej krízy. "Byť premiérom nie je jednoduché, pretože aj polarizujete spoločnosť, aj ste terčom, aj ste za všetko zodpovedný, ale je to veľmi zaujímavá práca a pokiaľ by bola možnosť pokračovať, tak neverím, že sa tak ľahko dá povedať nie," dodal Fico.

Ako ďalej poznamenal, niekedy má z udalostí a dôležitých rozhodnutí pocit, že je unavený a "zošrotovaný". "Nie je jednoduché povedať ministrovi, že končí, taktiež som musel reagovať na obrovské množstvo tragédií," konštatoval s tým, že ako predseda vlády nadobudol rozsiahle skúsenosti, Slovensko má v zahraničí dobré renomé a jeho vzťahy s ostanými premiérmi sú na mimoriadne vysokej úrovni. "Ak k tomu pridám, že som stále vo veku, ktorý mi dáva dostatok síl na takúto prácu, tak kombinácia praxe a veku mi zatiaľ hovorí, že ak by bola šanca opäť viesť krajinu, tak by som ju ešte mohol využiť," podotkol premiér.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu