Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tipnite si, ktorý politik na FOTO chodil pozerať s otcom po kostoloch betlehemy!

Vyrástol z neho známy politik Zobraziť galériu (4)
Vyrástol z neho známy politik (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Aspoň pár dní pred Vianocami vypnúť a mať radosť z detí pri vianočnom stromčeku. Keď bol malý, otec ho brával po kostoloch, aby si obzreli betlehemy. Do tradičných zvykov zasiahla manželka a obohatila ich o svoje vlastné. Aj tieto Vianoce si bude vychutnávať hlavne v rodinnej pohode.

U Procházkovcov na Vianoce dávali prednosť klasike s tradičnými slovenskými jedlami. Pred Štedrým dňom tiež navštevovali betlehemy v bratislavských a trnavských kostoloch. "Jedli sme vždy to isté: oplátky s medom, kapustnica, vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom, rozrezané jabĺčko a maková štrúdľa. Stromček sme vždy zdobili až na Štedrý deň a ako deti nás otec pred Vianocami brával pozerať po bratislavských a trnavských kostoloch betlehemy," povedal pre Topky Radoslav Procházka.

Šéf strany Sieť s mamou
Zobraziť galériu (4)
Šéf strany Sieť s mamou  (Zdroj: topky)

Teraz má vlastnú rodinu a najväčšiu radosť má z vlastných detí. "Odkedy som ženatý, tak pribudli zvyky z manželkinej strany, ale táto klasika na stole zostala. Pre mňa boli Vianoce vždy veľmi intímny sviatok, sviatok rodinnej súdržnosti a radosti zo vzájomnej prítomnosti. Kedysi, ako dieťa, som sa na ne chystal dlhé týždne dopredu, teraz som rád, keď sa mi podarí vypnúť pár dní pred Štedrým dňom. A viac než čokoľvek iné si užívam radosť, ktorú z Vianoc majú naše deti," uzavrel Porcházka.

Malý Radoslav Procházka so sestrou Katkou
Zobraziť galériu (4)
Malý Radoslav Procházka so sestrou Katkou  (Zdroj: topky)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu