Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Štefanec považuje SDKÚ za projekt splnenej historickej úlohy

Ivan Štefanec
Ivan Štefanec (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana SDKÚ-DS je projekt splnenej historickej úlohy. Povedal to europoslanec Ivan Štefanec, ktorý premýšľa, čo ďalej.

"Stále som členom strany. Nechávam si vianočný čas na rozmyslenie, čo a ako ďalej," odpovedal Štefanec na otázku, či aj on zvažuje odchod zo strany. Z SDKÚ-DS od minulého roka odišli viaceré známe tváre, Lucia Žitňanská (dnes Most-Híd), Miroslav Beblavý (dnes Sieť), Magdaléna Vášáryová aj zakladateľ Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš. Nasledovali Martin Fedor, ktorý ide do Siete k Radoslavovi Procházkovi, a Viliam Novotný, ktorý bude pomáhať Eve Babitzovej s jej stranou Šanca.

Tento týždeň oznámil odchod exminister školstva Eugen Jurzyca, Jozef Mikuš, banskobystrický krajský šéf Stanislav Horník aj bratislavský krajský šéf Michal Luciak. Stranu opúšťajú aj radoví členovia, nielen funkcionári.

V Národnej rade SR zostali za SDKÚ-DS už len predseda Pavol Frešo a pokladník Ľudovít Kaník. Strana má ešte europoslancov Štefanca a Eduarda Kukana. Kukan povedal, že zostane dokonca. Niektorí politológovia sa zhodujú, že strana už v podstate skončila. SDKÚ-DS má v prieskumoch verejnej mienky okolo troch percent, do parlamentu by sa teda nedostala. V súčasnom parlamente síce figuruje, ale už nemá ani poslanecký klub.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu