Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sulík po protestoch optimistom: Boli úspešné, uvidíme, čo bude po novom roku

Richard Sulík počas protestu v Košiciach, v pozadí Igor Matovič
Richard Sulík počas protestu v Košiciach, v pozadí Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Protesty proti korupcii, ktoré v uliciach slovenských miest organizovali opoziční poslanci Richard Sulík (SaS), Igor Matovič (OĽaNO), Daniel Lipšic (nezaradený) a Alojz Hlina (nezaradený), boli úspešné a pokojné. Pre TASR to povedal Sulík s tým, že zatiaľ ostatné stredajšie (10.12.) zhromaždenie bolo posledné naplánované a uvidí sa, čo bude ďalej.

"Čo bude po novom roku, teraz povedať neviem. Sadneme si my štyria, dáme hlavy dokopy a dohodneme sa, ako budeme ďalej postupovať," avizoval Sulík. Protesty totiž podľa jeho slov robia na vládu dojem a sú prostriedkom na dosiahnutie niektorých zmien.

Na otázku, prečo opozícia nebojuje so Smerom-SD na pôde parlamentu, ale v uliciach, Sulík odvetil, že v Národnej rade (NR) SR to už skúšali. "Pavol Paška sa však správal podľa hesla 'vyhraj voľby a môžeš všetko' a hlas opozície bol aj z toho dôvodu slabý. Pravdou tiež je, že opozícia je dosť atomizovaná. To, čo sme ale nedokázali presadiť na parlamentnej pôde, to sa podarilo práve na protestoch," zdôraznil šéf liberálov.

Pripomenul tu odvolanie ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej, Renáty Zmajkovičovej z postu podpredsedníčky NR SR, odchod Pavla Pašku z politiky, odvolanie šéfa služobného úradu v rezorte zdravotníctva Martina Senčáka či viacerých riaditeľov nemocníc. "To nie je tak málo. Čakáme ešte na odvolanie riaditeľky piešťanskej nemocnice Márie Domčekovej pre kauzu CT prístroja," dodal Sulík.

V stredu prišlo do centra Bratislavy protestovať asi 2000 ľudí. Žiadali stop korupcii a rozkrádaniu štátnych peňazí. Ľudia držali v rukách transparenty s nápismi ako "Nie sme ovce" alebo "Fico odstúpiť". Dav niekoľkokrát pokrikom vyzval premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na odchod.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu