Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Prešovskí poslanci si zvýšili odmeny: O koľko si prilepšia?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV – Hlavný kontrolór Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Jozef Hudák dostane za tento rok odmenu presahujúcu 5 000 eur. Na návrh poslankyne Anny Aftanasovej (nezávislá) to schválili prešovskí krajskí poslanci na utorňajšom zastupiteľstve. Poslanci si rovnako schválil zvýšenie vlastných mesačných odmien o desať percent s účinnosťou od januára budúceho roka. Namiesto dnešných 410 eur budú poberať zhruba 450 eur.

Hlavý kontrolór dostane odmenu vo výške 30 percent z jeho mzdy za každý štvrťrok tohto roku. Keďže sa funkcie hlavného kontrolóra ujal vo februári tohto roka, prepočet bude vychádzať z týchto údajov. 
Hovorkyňa kraja Veronika Fitzeková uviedla, že mesačné odmeny poslancov sa týmto zvýšením dostanú na úroveň roku 2010, keď vtedajší poslanci odmeny poslancov pre krízu znížili o desať percent. Zvýšenie odmien poslancov predložil podpredseda PSK Štefan Bieľak (nominant Smeru-SD). Podľa jeho vyjadrenia nižšie odmeny mali už iba poslanci v Košickom samosprávnom kraji. Priemerná odmena prešovských poslancov sa tým zvýši o zhuba 40 eur mesačne. Zvýšenie mesačných odmien sa týka aj neposlancov členov komisií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu