Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Predsedom OKS ostáva Ondrej Dostál

Ondrej Dostál
Ondrej Dostál (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predsedom Občianskej konzervatívnej strany (OKS) aj naďalej ostáva Ondrej Dostál, ktorý stranu vedie od apríla 2012. Vo funkcii ho potvrdil Republikový snem OKS, ktorý v sobotu (6. 12.) rokoval v Liptovskom Mikuláši.

Zvolil tak vedenie, ktoré povedie stranu do najbližších parlamentných volieb. Podpredsedami OKS aj po sneme ostávajú Zuzana Dzivjáková, Tibor Takáč, Ivan Kuhn, Juraj Petrovič a Martin Mlýnek. Informoval o tom Dostál.

Snem v sobotu prijal aj vyhlásenie, v ktorom skonštatoval, že Ficova vláda obmedzuje ekonomické a politické slobody slovenských občanov, je vládou korupcie a populizmu, a tiež ohrozuje postavenie Slovenska ako súčasti západu. OKS pripomína, že opozícia má už len približne rok na to, aby k Ficovej vláde postavila alternatívu.

Nevyhnutnými podmienkami k tomu podľa snemu sú dôsledná obhajoba hodnôt Novembra 1989, žiadne paktovanie s Ficovou vládou a skutočná vôľa k vzájomnej spolupráci. "OKS zameria svoje politické pôsobenie v roku 2015 na to, aby sa takáto alternatíva k protinovembrovej vláde vytvorila," uviedol Dostál.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu