Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Štát poskytne vysokoškolákom pôžičky vo výške 4,6 milióna eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Fond na podporu vzdelávania (FNPV) rozdelí na študentské pôžičky sumu 4,6 milióna eur. Peniaze tento akademický rok dostane celkovo 2008 vysokoškolákov. Informovala hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

FNPV dostal spolu 2729 žiadostí, v ktorých študenti žiadali takmer 6,3 milióna eur. "Neschválených bolo 721 žiadostí, pričom časť z nich bola vyradená z dôvodu nesplnenia podmienok poskytovania pôžičiek zo zákona, ako napríklad doručenie po termíne, duplicitné predloženie alebo z dôvodu nesplnenia iných predpísaných podmienok," priblížila Dupaľová Ksenzsighová.

Minulý akademický rok dal FNPV na študentské pôžičky sumu 5 miliónov eur. V porovnaní s vlaňajškom sa znížila aj maximálna suma pôžičky z 3000 eur na 2500 eur. U doktorandov zo 6000 na 5000 eur. "Počet schválených žiadostí sa mierne zvýšil. Z 1953 v minulom akademickom roku na aktuálnych 2008," dodala hovorkyňa rezortu školstva. Úspešným žiadateľom bude najneskôr do 18. decembra zaslaná na podpis zmluva o pôžičke. Menné zoznamy schválených aj neschválených žiadostí sú dostupné na webovej stránke fondu www.fnpv.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu