Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Politológ prirovnal Freša k extajomníkovi KSČ: Ostal sám ako kôl v plote!

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo zostal po odstúpení všetkých podpredsedov SDKÚ-DS z postov sám ako niekdajší generálny tajomník ústredného výboru KSČ Miloš Jakeš, ako kôl v plote, myslí si politológ Miroslav Kusý. Možný reštart strany preto považuje Kusý za veľmi ťažký.

Za dnešným odchodom niekdajšieho podpredsedu a exministra obrany Martina Fedora zo strany aj z poslaneckého klubu vidí Kusý pád SDKÚ-DS, ktorý sa potvrdil aj v komunálnych voľbách. "Komunálne voľby boli pádom SDKÚ-DS, ukázali, že strana stráca všeobecnú podporu po celom Slovensku. Odchod poslanca Fedora zo strany je pravdepodobne odrazom tejto situácie, že to pochopil," povedal Kusý. Vystúpením Fedora zo strany i poslaneckého klubu príde SDKÚ-DS v parlamente o poslanecký klub, keďže bude mať menej ako osem členov. 

Fedor dnes na tlačovej besede povedal, že odísť zo strany sa rozhodol po septembrovom kongrese, kde skončil vo funkcii podpredsedu. „Vstupoval som do tejto strany, pretože bola nádejou pre Slovensko, ako aj zárukou modernizačnej, zodpovednej politiky. Dnes to nie je tá istá strana. Ešte pred mesiacom a pol som hovoril, že osudovo vnímam pripravovaný Kongres SDKÚ-DS a o tom, že sú nevyhnutné zmeny v oblasti programovej, personálnej i vo fungovaní strany, ktorá nemôže rezignovať na tzv. veľké témy slovenskej politiky. A práve na to SDKÚ-DS rezignovala,“ vyhlásil. V parlamente Fedor zostane ako nezaradený poslanec. Rozhodnutie, ako chce ďalej pôsobiť v politike, oznámi do konca novembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu