Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bugár o CT škandále v zdravotníctve a výsmech Zmajkovičovej: Smer okradol chorých pacientov!

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vláda Róberta Fica, treba povedať že vlastným pričinením, čelí jednému z najväčších škandálov svojho pôsobenia.

A treba povedať, že ten škandál nie je veľký len kvôli sume, o ktorú niektorí členovia jeho strany a vlády okradli občanov, ale preto, lebo sa dotýka toho najdrahšieho, čo každý z nás má – zdravia a jeho ochrany.

Tisícky občanov tejto krajiny sú denno-denne konfrontovaní s problémami zdravotníctva. Aj v deň, keď sa prevalil tento škandál viacero ľudí zaplatilo poplatky v ordináciách, boli hore-dole prevážaní pacienti vo vážnom zdravotnom stave po celom Slovensku. Mnohí pacienti aj dnes museli odísť z čakární, lebo na nich jednoducho nevyšiel čas.

O to cynickejšie vyznieva fakt, že jedna z aktérok  kauzy plní stránky bulvárnych médií dvomi typmi správ: tou jednou je, že nevie povedať, či tatranky sú zdravé alebo nie a tou druhou sú jej nekresťansky drahé outfity v bulvárnych správach. Popri tom sa niekde ticho v úzadí kšeftuje s miliónmi eur v zdravotníctve. Kyslou čerešničkou na torte je fakt, že to robia predstavitelia sociálno-demokratickej strany.

Táto kauza je okrem megarozmeru hlavne neetická a nevysvetliteľná. Toto sa vysvetliť, ani ospravedlniť nedá. Som opozičný politik, mal by som sa tešiť, že politický oponent má takýto problém. Napriek tomu sa neteším, je mi z toho skôr smutno. Lebo fakt, že dve "krehké dámy" si vo vládnej strane takto počínajú, dáva tušiť,  akých rozmerov sú nákupy inde.

A preto viac ako robeniu tlačoviek každý deň na túto tému, sa chcem v Most-Híd so svojimi kolegami venovať tomu,  aby táto kauza bola vyšetrená dôsledne, v plnej šírke a hĺbke. A využijeme nato všetky dostupné politické kroky, ktoré má opozičná politická strana k dispozícii  – poslanecký prieskum, vyžiadanie  pravidelných informácií o riešení kauzy na výbore. A verím, že orgány činné v trestnom konaní na čele s ministrom vnútra si všimli, že by táto kauza nemala končiť v rovine politickej.

Včerajšia správa o tom, že rezort nateraz povedie pán Vážny, nie je totiž optimistickou správou. Mne skôr naznačuje, že Smer kauzu sa bude snažiť skôr zamiesť pod koberec, ako vyriešiť. Aj preto sa jej musíme držať. Nielen pred médiami, ale hlavne v parlamente.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu