Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Javorčík: Uplynulých 10 rokov od vstupu do EÚ boli najlepšie roky v našej histórii!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Peter Javorčík dnes (6. októbra 2014) viedol slovenskú delegáciu na 5. ročníku Slovensko-českého diskusného fóra v Kroměříži.

Fórum sa pravidelne venuje témam, ktoré sú spoločné pre obe krajiny, no zároveň sú relevantné aj v širšom európskom kontexte. Tento rok dominovali na fóre témy 10 rokov členstva v EÚ a možnosti spolupráce v trojuholníku Česko, Slovensko a Rakúsko. "Desať rokov od vstupu Slovenska do EÚ predstavuje najlepšie roky v našej histórii," zhodnotil štátny tajomník Peter Javorčík.

Slovensko-české fórum sa koná každoročne na Slovensku alebo v Čechách a je príležitosťou na menej formálnu diskusiu o aktuálnych zahranično-politických témach z pohľadu oboch krajín. Charakteristickým prvkom je zapojenie mimovládnych organizácií, ktoré majú dôležité miesto pri formovaní odporúčaní pri tvorbe zahraničnej a európskej politiky obidvoch štátov. Českú stranu zastupoval 1. námestník ministra zahraničných vecí ČR Petr Drulák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu