Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prezident Kiska opäť bližšie ľuďom: Z centrály Facebooku zodpovedal Slovákom otázky na telo!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook)

SAN FRANCISCO - Prezident sa prihovoril občanom! Tento raz virtuálne cez Facebook a ľudia sa doslova predbiehali v kladení otázok. Andrej Kiska priamo z americkej centrály najobľúbenejšej sociálnej siete na svete odpovedal na naozaj pestré otázky. Zvedavci sa tak opýtali, či bude na Slovensku základňa NATO alebo aké bolo práve počasie v Amerike.

Online rozhovor vyhlásil z vlastnej iniciatívy priamo z americkej centrály Facebooku. Oznámil to niekoľko hodín vopred na svojej fanúšikovskej stránke. Začal včera o pol 6 a ľudia sa išli roztrhať, aby mu položili otázku. Všetci to nestihli, ale aj tak stihol Kiska urobiť dojem. Rozhovor sa zapáčil, keďže ho "lajklo" takmer 6 a pol tisíc fanúšikov.

Prezident Kiska opäť bližšie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

A čitatelia sa pýtali naozaj na všeličo. "Pán prezident, myslíte si, že príde čas, keď tu slušný človek vyžije z poctivej práce?", opýtala sa jedna z diskutujúcich. Prezident jej odpovedal: "Na zmenách musíme všetci pracovať. Aj preto napríklad vyzývam mladých ľudí, aby vstúpili do politiky a pomohli zmeniť Slovensko k lepšiemu," napísal.

Ďalší sa opýtal ako chce reagovať na premiérove výroky, ktoré sú namierené proti sankciám. Kiska odvetil, že jeho stanovisko je jasné a povedal ho aj na Commonwealth Club v San Franciscu, ktoré bolo naživo vysielané v rozhlase v USA.

 

Zaznela aj otázka k petícii za rodinu, ktorú prezident poslal na schválenie Ústavnému súdu. "Dobrý deň, chcem sa opýtať, ja ako Váš volič, či sa necítite zle po tom, ako ste podviedli svojich voličov a nevyhlásili referendum o rodine.. uvedomujete si, že podporujete namiseto tradičnej rodiny homosexuálov, ktorým takýto stav vyhovuje?"

Kiska na to zareagoval, že si váži angažovanosť občanov a preto si chce overiť, či by ho nemohol niekto spochybniť. "Veľmi si vážim angažovanosť ľudí, ktorí sa zapojili a práve preto, som pokladal za moju povinnosť obrátiť sa na ústavný súd, či je možné takéto referendum vyhlásiť, aby ho nikto nemohol spochybniť," odpísal.

Fanúšikovia sa dotkli aj citlivej témy - základne NATO na Slovensku. "Na slovenskom území nemá byť žiadna základňa NATO. Nikto to od nás nechce a nikomu sme to ani neponúkli," odvetil rázne prezident.

Niektorých zaujímalo počasie pri San Franciscu. "Ake počasie?? Tu v Senci prší :(". Prezident sa pochválil, že včera bolo slnečno. "Je tu krásne slnečno, ale napriek tomu sa už nesmierne teším domov. A vôbec mi neprekáža, že doma prší."

Všetci sa nepýtali, prezidenta chceli iba pozdraviť. "Mne sa nechce nič pýtať, iba Vás pozdravujem...je užasné ako nás reprezentujete v USA..."

Na záver sa Kiska s čitateľmi rozlúčil. Na všetky otázky nestihol odpovedať.

Prezident Kiska opäť bližšie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu