Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KDH chce zakázať verejným funkcionárom advokátsku prax

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Kresťanskí demokrati chcú zakázať verejným funkcionárom počas výkonu ich funkcie advokátsku prax. Diskusiou k novele zákona o advokácii pokračuje druhým dňom mimoriadna schôdza venovaná niekoľkým z vyradených opozičných návrhov. Prevažne sú z dielne KDH.

Pozastavenie výkonu advokácie sa podľa novely nemá vzťahovať na poslancov mestského zastupiteľstva, zastupiteľstva mestskej časti v Bratislave a Košiciach a poslanca zastupiteľstva vyššieho územného celku.

"Cieľom novely je zamedziť rozporu medzi osobným záujmom advokáta a záujmom klienta pri výkone advokácie na jednej strane a verejným záujmom pri výkone funkcie verejného funkcionára na strane druhej," vysvetľujú kresťanskí demokrati.

Poslancov dnes na mimoriadnom rokovaní ešte čaká diskusia o dvojkolovej voľbe starostov a primátorov, ako aj o novele, ktorou chcú nezaradení poslanci riešiť čistenie chodníkov v obciach. Plénum má na mimoriadnej schôdzi rozhodnúť aj o prerokovaných návrhoch. Medzi nimi je návrh obmedziť poslancom NR SR možnosť byť súčasne starostami, primátormi či šéfmi krajov, a tiež snaha obmedziť plat verejným funkcionárom vo viacerých funkciách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu