Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hospodársky výbor bude rokovať o prenájme sky boxov

Pavol Pavlis
Pavol Pavlis (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Členovia parlamentného výboru pre hospodárstvo sa budú vo štvrtok zaoberať medializovaným prenájmom sky boxov v Slovnaft Arene spoločnosťou Transpetrol.

Štátna akciová spoločnosť Transpetrol platí podľa medializovaných informácií vysoké sumy hokejovému klubu Slovan. V júni napríklad za ne zaplatila viac ako 210 000 eur.

Súčasťou rokovania výboru budú aj informácie ministra hospodárstva Pavla Pavlisa o dopadoch sankcií uvalených zo strany EÚ a USA na Rusko na slovenské hospodárstvo. „Ministra Pavlisa som požiadal, aby na štvrtkovom zasadnutí hospodárskeho výboru informoval o dopadoch sankcií na hospodárstvo Slovenskej republiky, ktoré boli doteraz uvalené zo strany EÚ a USA na Rusko,“ povedal predseda výboru Ján Hudacký.

„Očakávam, že minister nám na výbore predloží analýzu týchto dopadov ako aj návrhy na ich zmiernenie, ak by sa krízová situácia zhoršovala a Európska únia by bola nútená sankcie sprísniť,“ dodal Hudacký.

Slovenská vláda už má návrh nového balíka sankcií, ktorý pripravila Európska komisia voči Rusku a v stredu sa nimi bude zaoberať na svojom pravidelnom zasadnutí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu