Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obyvatelia juhu Slovenska sú odsúvaní na vedľajšiu koľaj, hnevá sa Most-Híd

Péter Vörös
Péter Vörös (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Za neprípustné považuje poslanec NR SR Péter Vörös (Most-Híd), aby občania južného Slovenska boli považovaní za plnoprávnych len pri plnení daňovej povinnosti. Ako povedal dnes, pri rozvoji infraštruktúry, tvorbe pracovných miest a podpore investícií sú obyvatelia južného Slovenska odsúvaní na vedľajšiu koľaj.

Príkladom je podľa neho aj situácia, ktorá vznikne po prepúšťaní vo firme Nokia v severomaďarskom Komárome, pričom bez práce sa má ocitnúť aj takmer 700 občanov Slovenska žijúcich prevažne v okrese Komárno.

Je to veľký problém, pretože v Komárňanskom okrese je podiel registrovaných nezamestnaných už teraz alarmujúco vysoký – pohybuje sa na úrovni 17 percent,“ upozornil Péter Vörös a pripomína, že počet občanov bez práce je v samotnom Komárne vyšší ako v Nových Zámkoch či Dunajskej Strede.

„S tým súvisí aj fakt, že v Komárne je čoraz väčším problémom aj odliv ľudí, príčinou ktorého je práve nedostatok pracovných príležitostí,“ doplnil poslanec za Most-Híd. Fico by už mal podľa Vörösa zabudnúť na porážku v druhom kole prezidentských volieb a prestať s trestaním určitých regiónov za svoj neúspech. „Smer-SD vo svojej kampani vždy prízvukoval garantovanie istôt pre ľudí, teraz je tu príležitosť pre to skutočne aj niečo urobiť,“ zdôraznil.

Podľa neho rodiny na juhu Slovenska dennodenne čelia pocitu menejcennosti, ktorá vyplýva predovšetkým z ich výrazne obmedzených možností na trhu práce. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu