Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nova: Vláda komplikuje projekt obnovy hradov: Berie tým miesta nezamestnaným

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vláda ohrozuje projekt obnovy hradov s pomocou nezamestnaných. Tvrdia to predstavitelia hnutia NOVA, poslanci NR SR Daniel Lipšic, Daniel Krajcer a Juraj Miškov.

"To, čo sa deje s týmto projektom, je obyčajné lajdáctvo," vyhlásil Krajcer na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente. Pripomenul, že v roku 2012 za vlády Ivety Radičovej nastúpilo niekoľko 100 ľudí na 20 hradov už začiatkom mája. Dnes ešte na hradoch podľa Krajcera nie sú. Zrejme sa tam dostanú v polovici júla.

Podľa Krajcera je to vážny zásah do rodinných rozpočtov asi 500 dlhodobo nezamestnaných, ktorí už dnes mohli pracovať, privyrobiť si a získavať späť pracovné návyky.

Opozičný poslanec vidí za meškaním obnovy hradov laxný prístup ministerstiev kultúry a práce. Ministrov Marka Maďariča a Jána Richtera (obaja Smer-SD) vyzýva, aby ich rezorty neohrozovali projekt, ktorý dával prácu dlhodobo nezamestnaným. Krajcer sa obáva, že ak bude lajdáctvo rezortov pokračovať, na budúci rok je ohrozená existencia celého projektu. 

Lipšic pripomenul, že vláda často hovorí o potrebe nových pracovných miest najmä pre dlhodobo nezamestnaných. "Ale svojimi krokmi ich likviduje. Likviduje projekt stavania hrádzok, protipovodňových opatrení," doplnil Lipšic s tým, že ohrozený je aj projekt obnovy hradov.

Podľa Juraja Miškova nie sú ohrozené len miesta pri obnove hradov, ale aj u veľkých zamestnávateľov. Nechce konkretizovať, k tým, ktorí mu poslali listy, sa chystá na budúci týždeň na poslanecký prieskum. Potom bude informovať. Hovorí však o ohrození veľkého počtu miest a možnom odchode investorov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu