Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kiska chystá prekvapenie na inaugurácii: Prezradil, čo to bude!

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Budúci prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska dnes navštívil košíckú lekársku fakultu, kde sa konalo sympózium o chorobnosti rómskych občanov. A. Kiska otvoril konferenciu slovami, že rómsky problém je veľmi ťažký a už niekoľko desaťročí si s ním nevieme rady.

Kiska potvrdil, že keďže je z Popradu, rómske osady pozná a do mnohých často chodí. „Vždy ma vítajú tým, že chcú prácu.“ Sľúbil, že i po zvolení za prezidenta, bude osady navštevovať a zaujímať sa o život týchto ľudí.

V Košiciach bol len na krátkej návšteve a ako povedal nestihol sa stretnúť s bývalým prezidentom – Košičanom Rudolfom Schusterom: „Zatiaľ sme nemali tú možnosť.“ A. Kiska  sa nechcel veľmi vyjadrovať k budúcej inaugarácií prezidenta, ktorá bude už 15. Júna, ale pre Topky urobil výnimku: „Samozrejme, že sa už na úto udalosť pripravujem. Už mi šijú nový oblek. Bol som ho aj skúsiť a sadne mi. Akej farby bude? Nechajte sa prekvapiť,“ dodal so smiechom.

Ako pragmatický človek, žiadne talizmany pre šťastie na inaugarácii mať nebude. „Pre mňa je šťastím, keď v takej významnej chvíli budem mať pri sebe rodinu a svoje deti,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu