Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na hranici s Ukrajinou hrozia podľa Fica konflikty

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Na hranici Slovenska s Ukrajinou hrozia podľa premiéra Roberta Fica v krátkom čase nepríjemnosti a konflikty.

"Začíname mať veľké obavy z toho, že rôzne skupiny, ktoré organizujú na kriminálnej báze prechod ľudí cez hranicu, čím ďalej tým viac ukazujú, že sú pripravení ísť do ozbrojených konfliktov," povedal dnes predseda vlády na bezpečnostnej konferencii GLOBSEC, ktorá sa koná v Bratislave. Na Ukrajine sa totiž podľa neho v súčasnosti nachádza veľmi veľa ilegálnych migrantov, ktorí majú záujem na niektorom úseku prekročiť schengenskú hranicu. V niektorých častiach Ukrajiny dnes pritom podľa premiéra majú ľudia samopal asi tak ako my hodinky na ruke. "Veľmi pozorne monitorujeme to, čo sa deje na tejto hranici," dodal. Počet žiadostí o víza či politický azyl podľa Fica zvýšený nie je.

O situácii na Ukrajine, ale aj o energetickej bezpečnosti sa dnes Fico na GLOBSEC-u rozprával aj s premiérmi Česka, Maďarska a Poľska Bohuslavom Sobotkom, Viktorom Orbánom a Donaldom Tuskom. Na spoločnej tlačovej besede predsedov vlád Fico s potešením oznámil, že medzi krajinami V4 existuje súlad v otázke nevyhnutnosti pripraviť krízový mechanizmus pre prípad, že by k nám z východu prestal prúdiť zemný plyn.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu