Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prítomnosť Kotlebu na slávnosti v Devíne vzbudila vášne

Marián Kotleba
Marián Kotleba (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prítomnosť predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Mariana Kotlebu na Národnej slávnosti na Devíne 2014 pri príležitosti 200. výročia narodenia Ľudovíta Štúra dnes vzbudila vášne. Starostka mestskej časti Devín Ľubica Kolková (nezávislá) vo svojom príhovore povedala, že nemôže privítať ľudí, ktorí šíria nenávisť, neznášanlivosť a zlobu.

"Takíto ľudia nikdy v Devíne vítaní nebudú. Verím, že Devín nikdy viac nebude akýmsi zneužitým miestom pre neznášanlivé myšlienky," povedala. Jej slová časť publika privítala potleskom, časť nesúhlasnými pokrikmi. 

Kolková doplnila, že ak bude Marian Kotleba pozvaný aj na budúci rok, jej mestská časť neposkytne na oslavy svoje priestory. Slávnostné príhovory sa totiž tento rok pre nepriaznivé počasie presunuli z hradu Devín do miestneho domu kultúry.

Predseda Matice slovenskej Marián Tkáč po týchto slovách starostky apeloval, aby Slováci boli konečne dobrými ľuďmi, akými vždy boli.

"Nikto nemôže za to, ako sa narodil, ale každý môže za to, ako sa správa. Byť slovenským vlastencom znamená mať rád Slovensko, so všetkým, čo Slovensko má, ale aj čo nemá," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu