Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Súkromná vysoká škola v Košiciach dostane od ministerstva 36-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Súkromná Vysoká škola bezpečnostného manažérstva (VŠBM) v Košiciach dostane od ministerstva školstva peniaze. Dotáciu vyššiu ako 36-tisíc eur na rozvoj informačného systému školy dnes odsúhlasila vláda SR.

Ministerstvo školstva zverejnilo v auguste 2013 výzvu pre verejné a súkromné vysoké školy, ktoré mohli požiadať o dotáciu na rozvoj. Dohromady poslali 16 žiadostí. O podporu požiadala aj súkromná Vysoká škola bezpečnostného manažérstva v Košiciach. Verejné vysoké školy, ktoré vybrali na financovanie, už peniaze dostali.

Dotáciu pre súkromnú vysokú školu však musí najprv odsúhlasiť vláda SR. K udeleniu dotácie pre súkromnú školu sa vyjadrujú aj reprezentácie vysokého školstva - Rada vysokých škôl, Študentská rada vysokých škôl a Slovenská rektorská konferencia. Dve z nich – Rada vysokých škôl a rektorská konferencia peniaze pre školu v Košiciach neodsúhlasili. Napriek tomu vláda dotáciu predloženú ministerstvom školstva dnes odobrila.

Súkromná škola dostáva peniaze na projekt Integrácia akademického informačného systému s Centrálnou elektronickou prihláškou. Ten umožní záujemcom o vysokoškolské štúdium na tejto škole podávať elektronickú prihlášku.

To by sa potom mohlo rozšíriť na ďalšie tri vysoké školy, ktoré používajú podobný informačný systém na správu študijnej agendy – MAIS. "Uchádzač prostredníctvom
centrálnej prihlášky bude informovaný (mail, sms) o jednotlivých krokoch prijímacieho konania či predbežného výsledku a pod,“
uvádza sa v materiáli rezortu školstva. Sumu vyššiu ako 36-tisíc eur škola získa na mzdy zamestnancov i dodávky služieb v rámci projektu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu