Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Lipšic: Opozícia sadá na lep Robertovi Ficovi!

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opozícia sadá na lep premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD), ktorý jej so zdaním ambície reformovať justíciu hádže ohlodanú kosť a opozícia na ňu opätovne naskakuje. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil nezaradený poslanec NR SR a líder hnutia Nova Daniel Lipšic.

"Robertovi Ficovi sa vzďaľuje sen o prezidentskom úrade. Tak čo robí. Najskôr nás presviedča, že pred Novembrom '89 zakladal tajnú cirkev, teraz prichádza s reformou justície, ktorú vždy odmietal. Tvrdí, že v justícii sú škodcovia. Kto to sú? Veď zodpovednosť za stav justície má Ficova vláda. Je to on, kto Štefana Harabina vždy podržal a podporil," odkázal Lipšic.

Zároveň pripomenul, že bezpečnostné previerky v justícii, ktoré Smer-SD požaduje, už mal parlament na stole v roku 2007. "Predložil som vtedy návrh, aby všetci adepti do súdnictva museli prejsť previerkou Národného bezpečnostného úradu. Celý Smer bol proti alebo sa zdržal. Dnes nás chce Fico presvedčiť, že reformu justície myslí úprimne," povedal Lipšic.

Na margo opozície, ktorá sa chce so Smerom-SD na reforme justície a ukotvení definície manželstva v Ústave SR dohodnúť, poznamenal, že je to z jej strany buď prejav hlúposti, naivity alebo ide o chladný vypočítavý kšeft. "Ľudia sú znechutení z toho, čo predvádzajú, nemožno sa čudovať, že Pavol Hrušovský stojí tak, ako stojí," podotkol na margo nízkych preferencií spoločného prezidentského kandidáta Ľudovej platformy.

Lipšic je pripravený dnes opätovne predložiť svoj návrh z roku 2007 na zavedenie bezpečnostných previerok na kandidátov na sudcov. Zároveň bude čakať, ako predsedovia stredopravých strán zareagujú na jeho ambíciu zvolať mimoriadnu schôdzu NR SR s cieľom vysloviť nedôveru ministrovi spravodlivosti Tomášov Borecovi (nominant Smeru-SD). Dôvodom má byť jeho dovolanie v korupčnej kauze bývalého košického miestneho poslanca Františka O.

"Budem očakávať, akým spôsobom zareagujú strany, ktoré Fico označuje za štandardné. Budem zvedavý, či sa prihlásia k odvolaniu ministra, ktorý vysiela zničujúce signály smerom k ľuďom, že ak je korupcia odstíhaná a odsúdená, je to márne, lebo toto úsilie bude zmarené. Nebezpečný signál tiež je, že ak ste naši, nemusíte sa ničoho báť, za mreže nepôjdete," dodal Lipšic.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu