Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Banskobystrický zväz SDKÚ zvolí nové vedenie

SDKÚ - Zľava: Ivan Štefanec, Pavol Frešo, Viliam Novotný a Jozef Mikuš
SDKÚ - Zľava: Ivan Štefanec, Pavol Frešo, Viliam Novotný a Jozef Mikuš (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Voľba nového vedenia Regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Banskej Bystrici je na programe dnešnej krajskej konferencie SDKÚ-DS. Strana Pavla Freša práve v Banskej Bystrici začína sériu regionálnych konferencií po jesenných voľbách do vyšších územných celkov (VÚC).

Dôvodom je skutočnosť, že v tomto kraji neuspel kandidát na predsedu VÚC Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS), ktorý sa nedostal ani do druhého kola. Celkovým víťazom sa stal Marian Kotleba (ĽSNS).

Či zostane šéfom krajskej organizácie jej súčasný predseda Tibor Maťaš, rozhodnú členovia. Ako jeho nástupca sa spomína podpredseda strany Jozef Mikuš. "Sú rôzne názory po neúspešných voľbách. Očakávajú sa aj personálne obmeny v krajskom predsedníctve, ale rozhodujú členovia," povedal podpredseda strany Ivan Štefanec. Konkrétnejší zatiaľ byť nechcel. Do Banskej Bystrice sa dnes chystá celé vedenie strany.

Frešo ešte koncom roka 2013 pripustil, že strana zmení vedenia vo všetkých krajoch. "Pôjdu tam ľudia, ktorí sú schopní a úspešní vo voľbách, schopní pracovať medzi ľuďmi a získavať ich dôveru," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu