Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Školy dostanú 22-tisíc tabletov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Tablety či interaktívne tabule získajú školy na Slovensku. Získať by ich mali v rámci národného projektu, ktorý je financovaný z eurofondov, z operačného programu Informatizácia spoločnosti.

Zmluvu na poskytnutie nenávratného finančného príspevku zo štrukturálnych fondov viac ako 45,9 mil. eur v týchto dňoch podpísali zástupcovia Úradu vlády SR a ministerstvo školstva.

"Prostredníctvom moderných digitálnych a učebných pomôcok pre školy podporíme moderný vzdelávací proces v regionálnom školstve," informuje hovorca ministra školstva Michal Kaliňák. Školy vybavia digitálnymi učebnými pomôckami a sprístupnia im elektronické služby na tvorbu školských vzdelávacích programov.

„Cieľom projektu je aj prepojenie školského vzdelávania s domácou prípravou žiakov za účasti rodičov, a to sprístupnením digitálneho vzdelávacieho obsahu a ďalších digitálnych pomôcok i materiálov,“ hovorí minister školstva Dušan Čaplovič. V rámci tohto projektu školám okrem iného dodajú približne 22 000 tabletov a každej škole, ktorá splní kritériá na vyučovanie digitálnym spôsobom, minimálne jednu interaktívnu tabuľu. Projekt potrvá do konca septembra 2015.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu