Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Procházka chce pre Slovensko inteligentný priemysel

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podľa poslanca Národnej rady Radoslava Procházku (Alfa) si Slovensko ako montážna dielňa v budúcnosti už nevystačí a musí čím skôr začať podporovať tzv. inteligentný priemysel s vysokou pridanou hodnotou. Povedal to po skončení dnešnej konferencie o digitálnej ekonomike a obnove ekonomického rastu, ktorá sa uskutočnila na pôde zastúpenia Európskej komisie na Slovensku za účasti predstaviteľov domácich technologických firiem.

„Toto je oblasť, kde vďaka šikovnosti našich ľudí dokážeme držať krok so svetom. A musíme sa orientovať práve týmto smerom, pretože tým okrem iného dáme mladým ľuďom perspektívu a teda dôvod buď tu zostať alebo sa aspoň vrátiť domov po získaní skúseností v zahraničí,“ povedal Procházka. 

Podľa poslanca by vláda namiesto stimulov vybraným podnikom mala vytvoriť podmienky pre rozvoj digitálnej ekonomiky a to tak, aby platili pre všetkých rovnako. „Okrem toho potrebujeme zásadne zmeniť prístup k vzdelávaniu a výrazne posilniť ekonomickú diplomaciu. Práve v aktívnej podpore našich firiem vonku vidím priestor aj pre budúceho prezidenta republiky,“ dodal Procházka. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu