Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

SaS o zadržaní Mikulca: Zo svedkov robia prenasledovaných

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zadržanie bývalého šéfa Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Romana Mikulca a jeho priateľky, bývalej dôstojníčky tajnej služby Kataríny Svrčekovej, považuje strana SaS za signál snahy zastrašovať svedkov.

"Postupy, keď sa zo svedkov na základe vyfabrikovaných dôkazov stávajú prenasledovaní, sú vlastné orgánom činným v trestnom konaní, ktoré sa pohybujú mimo práva a slúžia zlu," napísali dnes liberáli vo svojom stanovisku.

Namiesto toho, aby sa policajti venovali vyšetrovaniu kauzy tunelovania vojenského spravodajstva, vraj pátrajú po zdroji informácií. "Chceme zdôrazniť, že R. Mikulca, ako aj ďalších bývalých i súčasných dôstojníkov vojenských tajných služieb, ktorí sa zúčastnili na odhaľovaní možnej trestnej činnosti vo svojich organizáciách, treba brať ako potenciálnych korunných svedkov. Žiaľ, rastie v nás čoraz naliehavejší pocit, že sa s nimi začína zaobchádzať ako s potenciálnymi zločincami," uvádza sa v stanovisku.

SaS vyjadrila aj počudovanie nad tým, že o prehľadávaní Mikulcovho auta vedeli aj novinári, ako aj nad tým, že špeciálna prokuratúra následne hneď informovala, že sa u neho našli utajované materiály. "Sme nútení verejne požiadať našich spojencov v Severoatlantickej aliancii, aby venovali aktuálnym udalostiam na Slovensku osobitnú pozornosť," povedal poslanec a podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Televízia TA3 dnes informovala, že R. Mikulca, ktorého v sobotu (22.6.) po prehliadke jeho auta predviedli na výsluch, polícia zadržala. Podľa TA3 by sa o jeho prípadnom obvinení alebo prepustení malo rozhodnúť dnes. V súčasnosti majú policajti vypočúvať exdôstojníčku K. Svrčekovú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu