Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prezident dostal návrh na vymenovanie Čižnára za GP, ešte však nerozhodol

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezident SR Ivan Gašparovič dostal návrh na vymenovanie Jaromíra Čižnára v stredu (19. 6.) na poludnie, no zatiaľ ho nevidel.

"Pán prezident chce urobiť zodpovedné rozhodnutie a je presvedčený, že Generálna prokuratúra (GP) SR potrebuje nové vedenie," povedal dnes v Lešti prezidentov hovorca Marek Trubač. Prezident je vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť na medzinárodnom vojenskom logistickom cvičení Severoatlantickej aliancie Capable Logistician 2013.
      
Hlavu štátu pri vymenovaní generálneho prokurátora neviaže žiadna lehota. Generálna prokuratúra je bez riadneho vedenia viac ako dva roky. Predchádzajúceho kandidáta na generálneho prokurátora Jozefa Čentéša sa prezident totiž rozhodol nevymenovať vzhľadom na okolnosti jeho voľby a kauzu so skartovaním výpovede Igora Matoviča.
      
Jaromíra Čižnára zvolili poslanci NR SR za kandidáta na generálneho prokurátora v utorok (18. 6.) v tajnej voľbe. Získal hlasy všetkých prítomných 82 poslancov. Na voľbe sa zúčastnili len poslanci vládneho Smeru-SD.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu