Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Harabin vyzýva Lipšica: Začni chodiť na vlastné súdne spory!

Štefan Harabin
Štefan Harabin (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Štefan Harabin vyzýva politika a "špičkového" právnika Daniela Lipšica, ktorý doposiaľ zastupoval na Ústavnom súde Slovenskej republiky až tri prípady a v rozhodnutých veciach na ESĽP neobhajoval ani v jednom, aby sa láskavo dostavil na verejné pojednávanie 2. mája 2013 na Okresný súd Bratislava I.

Práve Lipšic sa obrátil na tento na súd pre Harabinove slová, ktoré odzneli počas rozpravy v Národnej rade SR 4. septembra 2008. Harabin sa okrem iných verejne pýtal aj na okolnosti kúpy a nízkej ceny Lipšicovho exkluzívneho mezonetového bytu v Bratislave-Starom Meste. Doteraz sa Lipšic ani raz na súdnom pojednávaní nezúčastnil.

"Zažalovať niekoho na súde, následne sa tým vystatovať pred médiami a potom nechodiť na vlastný spor je výsmechom voči všetkým slušným občanom. Pán Lipšic sa trápne vyhovára, že nemá čas, lebo má veľmi veľa povinností, ale na to, aby išiel niekoľkokrát za mesiac do Viedne a zinkasoval desaťtisíc eur, na to si už čas nájde. Takto sa v praxi vytvárajú dlhotrvajúce spory na súdoch," vyhlásil Harabin.

Lipšic sa so žalobou obrátil na súd v máji 2009. Tvrdí, že Harabin prednesenými slovami v parlamente a po jeho zasadnutí zasiahol do jeho cti, má sa mu za to verejne ospravedlniť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu