Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

SaS už možno nebude s ľudovcami rokovať o šéfovi NKÚ

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Strana SaS už možno nebude s Ľudovou platformou (KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd) rokovať o kandidátovi na predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). Vyplýva to z vyjadrení šéfa liberálov Richarda Sulíka.

 "Neviem, o čom by sme mali rokovať, nedodržiavajú dohody," povedal dnes Sulík. Tri strany Ľudovej platformy ešte nedávno avizovali, že keď dospejú k dohode na spoločnom kandidátovi, mienia následne rokovať s ďalšími opozičnými subjektmi.

Post šéfa NKÚ patrí podľa slov premiéra Roberta Fica (Smer-SD) opozícii. Podľa dohody opozície ho mala nominovať SaS. Jej dvaja doterajší kandidáti Kamil Krnáč a Vladimír Klimeš, ktorých podporovala aj Ľudová platforma, neuspeli. Dnes plánuje Ľudová platforma nominovať vlastného kandidáta, so SaS už pri NKÚ nepočíta. Odvoláva sa na to, že liberáli stratili viacerých poslancov. Sulík pripomína, že aj z KDH odišlo pár poslancov a SaS neprišla s tým, že dovtedajšie dohody neplatia.

Liberáli vraj už svojho kandidáta majú. Republiková rada podľa informácií odobrila bývalého poslanca SaS Milana Laurenčíka. Sulík sa k tomu nechce vyjadrovať. Naďalej zotrváva na kritike bývalých koaličných partnerov, ktorí tak ako v ich spoločnej vláde nedodržiavali dohody, nedodržiavajú ich ani teraz v opozícii.

Ľudovcom Sulík vyčíta, že sa opäť rozhodli kolaborovať s premiérom Ficom. Dodáva, že liberáli budú radšej na opozičnej periférii, ako by mali robiť farizejskú politiku, ktorú predvádzajú strany Ľudovej platformy. Podľa Sulíka sa ľudovci len hrajú na opozíciu, ale pritom dúfajú, "že o nich Fico zakopne".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu