Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Figeľ: Digitálna ekonomika je príležitosť pre rast Slovenska

Ján Figeľ
Ján Figeľ (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Digitálna ekonomika je podľa predsedu KDH Jána Figeľa príležitosť pre rast Slovenska. Ako povedal pre agentúru SITA, digitálna ekonomika je vynikajúcou príležitosťou pre rast HDP a tvorbu nových pracovných miest.

„Slovensko už má úspešné firmy, ktoré sa presadili globálne vďaka internetu. Máme na čom stavať a v niektorých prístupoch k internetovej ekonomike má Slovensko šancu dostihnúť a preskočiť niektoré staré európske krajiny a využiť príležitosti, ktoré digitálna ekonomika, internet a inovácie prinášajú,“ povedal.

Figeľ zo svojej pozície člena Poradnej skupiny expertov pre novú priemyselnú politiku EÚ, ktorá spolupracuje s podpredsedom Európskej komisie zodpovedným za agendu priemyslu a podnikania Antoniom Tajanim, chce pomáhať dynamickejšiemu rozvoju internetu, digitálnej ekonomiky, inovatívnych a technologických startupov.

„Účinná podpora podnikania a inovácií – to je moderná a efektívna cesta k tvorbe pracovných miest a k udržateľnému ekonomickému rastu Slovenska,“ dodal Figeľ, ktorý sa stretol s viceprezidentom Google pre južnú a východnú Európu, Stredný východ a Afriku Carlo D´Asaro Biondom. Ten prisľúbil podporu, aby sa slovenskí predstavitelia mohli stať ambasádormi pre internetovú ekonomiku na úrovni Európskej únie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu