Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Peter Šťastný: Chcem veriť, že Slovensko sa prebúdza

Peter Šťastný
Peter Šťastný

BRATISLAVA - Prvý prieskum verejnej mienky ohľadom nadchádzajúcich prezidentských volieb v ktorom figurovalo meno Petra Šťastného, mu priniesol desaťpercentnú podporu verejnosti. Šťastný pritom zatiaľ pre svoju prípadnú kandidatúru neurobil nič okrem toho, že ju pripustil ako možnosť.

"Moja kandidatúra je len v rovine úvah," reagoval aj dnes na aktuálne výsledky prieskumu agentúry Focus. "Veľmi ma však teší, že kandidáta s komunistickou minulosťou prevýšili súčtom hlasov stredopraví kandidáti. Chcem veriť, že Slovensko sa prebúdza," vyhlásil Šťastný.

Hokejová legenda Peter Šťastný dlhé roky podporoval politiku SDKÚ-DS, neskôr sa rozhodol prijať ponuku tejto strany kandidovať do Európskeho parlamentu (EP), kde pôsobí dodnes.

Prieskum agentúry FOCUS, ktorý sa uskutočnil na začiatku marca, uvádza, že ak by sa prezidentské voľby na Slovensku konali už teraz, najviac hlasov by dostali súčasný premiér Robert Fico a podnikateľ a filantrop Andrej Kiska.

Svoj hlas by odovzdalo konkrétnemu kandidátovi takmer 59 percent respondentov. Až 30 percent z nich by volilo Roberta Fica, 23 percent opýtaných by v prezidentských voľbách podporilo Andreja Kisku. Nasleduje Pavol Hrušovský, ktorého by podporilo 12 percent respondentov a Peter Štastný, ktorý by dostal 10 percent hlasov.

Pod hranicou desiatich percent v rámci preferencií sa ocitli Radoslav Procházka (9,4), Ján Čarnogurský (7,6) a Martin Bútora so 7,5 percentami preferenčných hlasov.

Odpovedať na otázku, koho by v prezidentských voľbách podporili, nevedelo takmer 23 percent všetkých opýtaných, vyše 18 percent respondentov sa vyjadrilo, že by sa na prezidentských voľbách nezúčastnili. Prieskum verejnej mienky realizovala agentúra FOCUS v dňoch 6. až 12. marca. Výberovú vzorku tvorilo 1002 respondentov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu