Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Romantický večer europoslanca Maňku sa zmenil na horor: Vykradli mu vilu!

Vladimír Maňka
Vladimír Maňka (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Zlodeji išli na istotu! Banskobystrický župan a europoslanec za Smer Vladimír Maňka má hlavu v smútku. V piatok večer sa mu niekto vlámal do vily vo Zvolene a odniesol si odtiaľ šperky za 1800 eur. Poslanec si myslí, že zlodeji museli ísť na istotu, piatkové večery totiž trávi doma. V osudný deň však spravil výnimku a s manželkou vyrazil na divadelné predstavenie. Informoval o tom denník Plus jeden deň.

„Myslím, že to nebola náhoda, že zlodeji vedeli, ku komu idú kradnúť. Museli vedieť, že nebudeme doma,“ opísal nepríjemný zážitok europoslanec Maňka. K vlámačke došlo v piatok večer, asi hodinu po tom, čo banskobystrický župan spolu s manželkou odišiel na predstavenie do zvolenského divadla.

Zlodeji sa do vily vkradli zo záhrady, kde neboli nikomu na očiach. Do domu sa najprv chceli dostať oknom, no prasklo im. Dnu sa nakoniec vlámali cez zadné dvere. Poslanec si myslí, že nešlo o žiadnych amatérov, na parapetu okna totiž vysypali korenie, aby zmiatli policajné psy. Lupiči prevrátili hore nohami spálňu aj obývačku a z vily si nakoniec odniesli rodinné šperky v hodnote až 1800 eur.

Prípad už prešetruje aj polícia. „Polícia pátra po páchateľoch. Začala trestné stíhanie za krádež vlámaním a porušovanie domovej slobody,“ informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Jana Vrbická. Či išlo o bežnú lúpež alebo o akési varovanie, si poslanec netrúfa povedať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu