Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Škripekov návrh o ochrane mravnosti mladých podporí aj KDH

Branislav Škripek
Branislav Škripek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR za KDH podporia návrh novely zákona o ochrane mravnosti detí a mládeže, ktorý do parlamentu predložil poslanec za OĽaNO Branislav Škripek.

"Súhlasím s tým, že v tejto veci treba niečo robiť. Poslanecký klub KDH návrh podporí," uviedol v závere 10. dňa 14. schôdze parlamentu poslanec za KDH Július Brocka. Pripomenul, že v minulosti sa o reguláciu tlačovín s erotickým obsahom usilovali aj kresťanskí demokrati.

V dennej tlači a v pravidelných periodikách, ktoré nie sú označené ako pornografické, by sa podľa Škripekovej novely nemali vyskytovať zobrazenia nahého ľudského tela, aby tak nedochádzalo k jeho obscénnemu neúctivému zobrazovaniu. Ak sa takéto zábery v nich nachádzajú, majú byť podľa návrhu označené ako „erotické“. Návrhom chce Škripek zakázať predaj a rozširovanie tlače a iných vecí, ktoré môžu ohroziť mravnosť mládeže, osobám mladším ako 18 rokov. Novela má presnejšie upraviť, ako môže byť takýto obsah predkladaný.

Definitívne rozhodnutie o právnej norme sa čaká vo štvrtok o 11:00. Návrh poslanci pravdepodobne neschvália, keďže nemá podporu vládneho Smeru-SD.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu