Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hlina vyzýva Smer: Nehazardujte so Slovenskom!

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Alojz Hlina žiada Smer-SD, aby neprítomnosťou svojich poslancov v rokovacej sále pri hlasovaní nezneisťoval investorov a nehazardoval so Slovenskom.

K výzve ho vyprovokovala neuznášaniaschopnosť parlamentnej snemovne. Tej sa na prvý pokus nepodarilo odhlasovať návrh na skrátené legislatívne konanie k novele zákona o verejnom obstarávaní, pretože v pléne bolo málo poslancov. Väčšinu má v snemovni Smer-SD.

"Spočítajte sa prosím, lebo 15 minút bolo Slovensko bez vládnej väčšiny, investori zneisteli. Nehazardujte takýmto spôsobom so Slovenskom," obrátil sa na vládny Smer-SD Hlina pred druhým pokusom o schválenie návrhu. Ten už vyšiel, o novele zákona tak poslanci rokujú v zrýchlenom režime.

Diskutovať o ňom budú aj po 19-tej hodine, čo je tradične čas, kedy rokovací deň končí. Poslanci totiž odobrili návrh predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD). Ten v reakcii na Hlinovu výzvu a preto, aby Slovensko nebolo v neistote navrhol, aby "vzhľadom na závažnosť tohto zákona" poslanci rokovali aj po 19-tej hodine vrátane hlasovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu