Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vicepremiér Vážny sa venuje najmä eurofondom, investície rieši okrajovo

Ľubomír Vážny
Ľubomír Vážny (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny (Smer-SD) dal v súčasnosti veľké investičné projekty bokom a väčšinu svojho času venuje eurofondom.

"Len okrajovo sa venujem aj veľkým investíciám, ktoré som teraz musel dať stranou," skonštatoval Vážny v Národnej rade (NR) SR v rámci pravidelnej Hodiny otázok.

Vicepremiér v nej reagoval na otázku poslankyne za OĽaNO Eriky Jurinovej, ktorú zaujímalo, čo podpredseda vlády od vymenovania do funkcie urobil a na čom momentálne pracuje. Podľa Vážneho je tak pre neho v súčasnosti tou najväčšou výzvou spracovanie procesov okolo partnerskej dohody Slovenska s EÚ o eurofondoch na programové obdobie rokov 2014 až 2020. Tiež aj okolo procesov na vyčerpanie eurofondov zo súčasného programového obdobia.

"Ale postupne sa snažím rozvíjať aj investície, pre ktoré som pôvodne na tento post nastúpil," doplnil Vážny. Tie sú však zatiaľ podľa jeho slov len v udržiavacej fáze. "Naozaj 99 % času venujem príprave eurofondov a nastaveniu procesov na dočerpanie súčasného programovacieho obdobia," dodal vicepremiér.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu