Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kollár: SaS je izolovaná, Richard si vytvoril príliš veľa nepriateľov

Jozef Kollár
Jozef Kollár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – SaS je podľa poslanca Jozefa Kollára izolovaná. Ako povedal v rozhovore, to, že je izolovaná, je názor viacerých ľudí v členskej základni.

„Je to na škodu veci. Líder by mal dokázať na politickej scéne hľadať strategických spojencov, s ktorými dokáže dobrý program realizovať. Každá politická strana je personifikovaná v osobe svojho lídra, v osobe svojho predsedu a Richard si dokázal pomerne rýchlo vytvoriť dosť veľa nepriateľov medzi lídrami ostatných politických strán. To nie je dobrý signál,“ povedal

Ľudová platforma musí podľa Kollára najskôr preukázať svoju životaschopnosť. „Zatiaľ je to spojenie trošku na vode. SaS je a vždy bude liberálnou stranou, ktorej hlavnými hodnotami budú osobné a ekonomické slobody, Ale existuje aj prienik hodnôt medzi Ľudovou platformou a SaS-kou hlavne pokiaľ ide o ekonomiku a o názory, ako riešiť verejné financie, zadlženosť Slovenska, deficity, ako vytvárať nové pracovné miesta na Slovensku. Ak prienik hodnôt existuje, tak tu je priestor na strategické spojenectvá,“ povedal kandidát na predsedu liberálov.

Na vyvedenie Slovenska z krízy však podľa Kollára nebude postačovať žiadne memorandum Ľudovej platformy, ktoré Radoslav Procházka podľa neho veľmi trefne označil za epitaf na hrobe pravice. „Na vyvedenie Slovenska z krízy nebude stačiť ani memorandum, ani žiadne vízie do roku 2020, ani do roku 2050, ani nič podobné. Ale v prvom rade musia lídri pravice s pokorou presvedčiť voličov, ktorí ukázali celej pravici v ostatných voľbách vztýčený ukazovák. Pravicové strany jednoznačne sklamali svojich voličov. SDKÚ stratilo 250 tisíc voličov. SaS-ka stratila 150 tisíc voličov. Keď to dáte dokopy, to je 400 tisíc voličov, to je strašne veľa,“ povedal s tým, že lídri pravicových strán potrebujú dôveryhodným spôsobom dokázať, že vedia spolupracovať. „K tomu vôbec nie je nutné, aby SaS-ka sa niekde škrabala na dvere a pýtala sa niekam do Ľudovej platformy, to ani nie je mojim osobným cieľom,“ zdôraznil. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu