Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Radičová v úlohe Ficobijca: Podľa Freša je najlepšou voľbou!

Pavol Frešo
Pavol Frešo

BRATISLAVA – Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo rozumie Ivete Radičovej, že odmieta prezidentskú kandidatúru, ale podľa neho je to najlepší kandidát, ktorý by dokázal vyhrať nad Robertom Ficom, alebo ním pomenovaným kandidátom. Ako povedal, prezídium SDKÚ-DS 18. decembra len pomenovalo to, čo cíti vedenie, väčšina členskej základne a drvivá väčšina stredopravých voličov.

„Najlepší možný kandidát by bola Iveta Radičová. Tak sme to pomenovali. Tak sme urobili to, čo je v politike normálne a prirodzené, povedať pravdu,“ povedal.

„Chyba je, že celé mesiace sme sa nerozprávali o tom, kde je základ. Celé mesiace sme presadzovali spoločný postup na prezidenta, najlepšie štyroch strán, výber z viacerých kandidátov, prípadne primárky, prípadne otvorenie sa občianskym kandidátom. Toto všetko boli témy, ktoré SDKÚ-DS nadnášala na rozhovoroch, ale nepohli sme sa ďalej. Tak sme povedali náš názor, ktorý je veľmi silno opretý o  nálady v členskej základni a hlavne medzi voličmi,“ zdôraznil Frešo s tým, že pokojne na seba zoberie, či mal predtým zavolať (Radičovej, poznámka red) alebo potom, ale v skutočnosti podstata je podľa neho niekde inde.

Podľa Freša keď sa politici zamyslia nad tým, že potrebujú nájsť kandidáta na prezidenta, ktorý nebude len straník, ktorý nebude len dohodou nejakých predsedov, ale že to bude človek, ktorého budú môcť mať v srdci radi všetci občania Slovenska, tak debata naberie možno trochu iný smer ako lokálne stranícky. „V tomto zmysle nielen KDH, ale aj Most a koniec-koncov aj SaS sú strany, ktoré ten nadhľad v sebe majú. Možno nám debata bude ešte chvíľu trvať, ale myslím si, že nakoniec spoločnú reč nájdeme, lebo vyberáme prezidenta pre všetkých ľudí. Nie pre nejaké stranícke grémium, nie pre nejaký vrcholový manažment strán a koniec-koncov pri všetkej úcte ani nie pre mediálnu oblasť,“ konštatoval. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu