Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bugár: Ľudová platforma navrhne za šéfa Správnej rady ÚPN opäť Mikloška

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - František Mikloško má opäť kandidovať za šéfa Správnej rady Ústavu pamäti národa (ÚPN). Rovnako ako pri prvej voľbe ho nominujú strany Ľudovej platformy - KDH, SDKÚ-DS a Most-Híd.

V rozhovore to povedal predseda Mosta-Híd Béla Bugár, ktorý ale neočakáva, že bude Mikloško zvolený. Tento kandidát neuspel už v prvej voľbe, v ktorej ho podporovala takmer celá opozícia. Bez Smeru-SD nemá šancu na zvolenie žiadny nominant.

Bugár sa nazdáva, že post obsadí nominant sociálnych demokratov. Tí o pozíciu záujem už prejavili. Šéf Mosta-Híd uviedol, že Smer-SD údajne zvažuje súčasného šéfa ÚPN Ivana Petranského. "Ľudová platforma bude určite opäť navrhovať Františka Mikloška. Neočakávam, že bude zvolený. Dokonca si myslím, že bude zvolený kandidát Smeru. Lebo na to čakajú, preto tie voľby neboli úspešné. V ich prípade sa hovorí o pánovi Petranskom," povedal Bugár.

Šéf Mosta-Híd zároveň poukázal na hru na jednotu, ktorú Smer-SD podľa neho s opozíciou hrá. Tvrdí, že ak v nej budú sociálni demokrati pokračovať, neprejde ani opozičný kandidát na šéfa ÚPN, ani nominant opozície na post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu SR. Opozícii už neprešli dvaja kandidáti. Pozícia má podľa vyjadrení predstaviteľov Smeru-SD patriť opozícii. Bugár o nich pochybuje. "Smer hovoril aj iné veci, takže uvidíme. Keď znovu zahrajú to, že všetkých 67 hlasov opozície musí ísť na toho istého človeka, tak to nebude," uviedol pre Bugár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu