Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V stredu sa uskutoční ďalšie protestné zhromaždenie pred Úradom vlády

V stredu sa uskutoční ďalšie protestné zhromaždenie
V stredu sa uskutoční ďalšie protestné zhromaždenie (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - V stredu 5. decembra sa o 14.00 h uskutoční pred Úradom vlády ďalšie protestné stretnutie učiteľov. Pokračuje takisto štafetová forma štrajku. Taká je dohoda zástupcov bratislavských škôl pokračujúcich v štrajku, ktorí sa dnes zišli v Spojenej škole na Novohradskej ulici.

Zástupcovia 15 škôl takisto prijali spoločné vyhlásenie, v ktorom okrem iného vyzvali ďalšie školy na celom Slovensku, aby v stredu zorganizovali podobné protestné zhromaždenia.

"Uvedomujeme si, že sami nič nemôžeme, ak sa dokážeme spojiť, nedáme sa zastrašiť, ani kúpiť, môžeme dosiahnuť splnenie požiadaviek, kvôli ktorým sme 26. novembra vstúpili do spoločného neobmedzeného štrajku," uvádzajú školy v spoločnom vyhlásení.

Podľa nich práve organizovaním štrajku a protestu môžu zamestnanci školstva vyvinúť väčší tlak na odbory a vládu. Vyhlásenie prečítali na záver happeningového koncertu, ktorý sa uskutočnil na dvore Spojenej školy na Novohradskej ulici. Okrem iných na ňom vystúpili aj Puding pani Elvisovej a Para.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu