Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Nahrávky z Gorily vraj existujú: Mafiáni mohli roky vydierať politikov!

ALOJZ HLINA: Po zvukovom zázname z Gorily môžu pátrať aj cudzie tajné služby.
ALOJZ HLINA: Po zvukovom zázname z Gorily môžu pátrať aj cudzie tajné služby. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zvukový záznam spravodajského spisu Gorila existuje, dokonca ním niekto môže vydierať politikov. Tvrdí to nezávislý poslanec Alojz Hlina, podľa ktorého sa záznam snažia získať "rôzne subjekty". Jeho slová nám potvrdili ďalšie dva zdroje. Údajne sa mohli o tieto nahrávky zaujímať zahraničné tajné služby alebo aj podsvetie.

Hlina má informácie podľa ktorých sa viacero ľudí intenzívne snaží získať zvukový záznam odposluchov zo spisu Gorila. Informoval o tom denník SME. "Sú relevantné informácie o tom, že také niečo existuje a že sa o tie záznamy niekto zaujíma, " potvrdil Topkám Hlina. Pripomeňme, že hoci Gorila spustila na Slovensku obrovský škandál, objavila sa iba vo forme prepisov a zvuk z odposluchov zatiaľ nikto nezverejnil. Podľa Hlinu by sa o zvukový záznam mohli zaujímať rôzni ľudia, niektorí aj s prepojením na cudzie tajné služby. Hlina dokonca tvrdí, že s pomocou záznamu môže niekto na slovenských politkov vyvíjať nátlak. Napriek závažnosti týchto informácií však zatiaľ nevypovedal pred vyšetrovateľmi. Podľa vlastných slov sa pýtal "kompetentných ľudí", či o takomto bezpečnostnom riziku vedia. Hlina bol donedávna členom parlamentného výboru na kontrolu činnosti Slovenskej Informačnej Služby. Predseda výboru Pavol Abrhan (KDH) potvrdil, že Hlina sa na tieto okolnosti na výbore pýtal, no odmietol uviesť akú odpoveď dostal.

Nicholson: Tajné služby sú nezmysel

Alojz Hlina tvrdí, že zvuk z Gorily by mohol byť cenným sústom, pretože informácie z nej majú presah aj na nadnárodné firmy, ktoré podnikajú na Slovensku. Podľa novinára Toma Nicholsona, ktorý Gorilu odhalil, je domnienka o cudzích tajných službách nezmysel. "Cudzie tajné služby majú o tamojších firmách oveľa lepšie informácie ako zo slovenskej Gorily," myslí si. Podľa neho je možné, že zvukový záznam z Gorily jestvuje, keďže nepredpokladá, že by niekto len tak znehodnotil tak cenný materiál. SIS síce odposluchy oficiálne zlikvidovala, no niekde sa môže nachádzať ilegálna kópia záznamu, čo pripustil aj Hlina. Viaceré anonymné zdroje Topkám potvrdili, že slovenskí spravodajcovia zachytili záujem o zvukový záznam z Gorily. "Ak sa na to niekto pýta, je ťažké zistiť, či je to iba novinár, alebo pracuje aj pre niekoho iného," povedal nám dobre informovaný človek. Podľa iného zdroja by záujem o zvukový záznam mohli mať skôr zločinecké skupiny ako tajné služby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu