Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Matovič: Našťastie väčšina poslancov má rozum a partnerstvá nepodporí

 Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Našťastie väčšina poslancov má rozum a "zvrátený" návrh zákona zavádzajúci registrované partnerstvá pre osoby rovnakého pohlavia nepodporí. V dnešnej rozprave k návrhu právnej normy to vyhlásil líder OĽaNO Igor Matovič.

"SaS predkladá niečo, čo je absolútne neprirodzené. Vychádzate v ústrety ľuďom, ktorí si povedali, že chcú byť manželia, hoci parametre manželstva nespĺňajú," upozornil. Podľa jeho slov zvolili liberáli salámovú metódu. "Ak by ste rovno prišli aj s možnosťou adopcie detí, tak by to určite neprešlo. Vy idete pekne postupne po plátku salámy a chcete spoločnosť uvariť. Vy si myslíte, že nás týmto oblbnete," povedal.

Matovič je presvedčený, že táto snaha smeruje aj k možnosti adopcie detí osobami rovnakého pohlavia. "Ako by sa potom vypĺňal formulár. Kde je matka a otec? Bolo by tam rodič 1 a rodič 2. Touto cestou sa chceme vydať?" pýtal sa.

Opozičný politik je z hľadiska tejto veci rád, že vládne práve Smer-SD, keďže sa jeho poslanci návrh SaS podporiť nechystajú. Bez hlasov sociálnych demokratov žiadny zákon prejsť nemôže. Matovič je presvedčený, že všetky problémy, ktoré páry rovnakého pohlavia majú, môžu riešiť zmluvou alebo plnou mocou. Zároveň tvrdí, že tému SaS využíva len na osobnú prezentáciu. "Ak by im išlo naozaj o riešenie problémov týchto ľudí, robili by to úplne inak," dodal.

Lucia Nicholsonová (SaS) reagovala, že v SaS sú ľudia tolerantní a riadia sa podľa hesla "Ži a nechaj žiť", a to sa týka aj osôb, ako je Matovič. Zdôraznil, že jej syn chodil do škôlky v Kanade, v ktorej sa snažili k zdravým deťom integrovať napríklad aj deti telesne postihnuté. "Ten svet je tolerantný, tie deti sú tak zžité s homosexualitou ako takou, že im to nepríde čudné. Keby si tam niekto dovolil povedať len stotinu z toho, čo tu dnes odznieva, skončil by v base. O to buďte radšej, že my sme takí tolerantní," odkázala.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu