Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

ĽS-HZDS údajne stratila v každom okrese desiatky ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA,)

BRATISLAVA - Primátor Partizánskeho Jozef Božik už oficiálne nie je členom ĽS-HZDS. Potvrdil, že nie je jediný, preregistrovať sa okrem neho odmietli aj iní, čím prišli o členstvo. "Vidím to tak, že v každom okrese sú to desiatky ľudí," povedal.

Presné číslo nepozná, súčasný počet členov zatiaľ nezverejnila ani samotná strana Vladimíra Mečiara. Líder hnutia už pred časom pripustil, že strana bude mať po preregistrácii menej členov ako kedysi.

Božik v súčasnosti mieni pôsobiť ako nezávislý a chce sa venovať občianskym aktivitám. Založil preto občianske združenie Spolu sme Slovensko, ktoré má 100 členov a sympatizantov. Sú medzi nimi nestraníci, bývalí aj súčasní členovia ĽS-HZDS, ale aj členovia strán Smer-SD, SDKÚ-DS a iných. "Máme otvorené dvere pre všetkých členov všetkých politických strán, a samozrejme, aj nestraníkov," povedal Božik.

Dodal, že združenie má ambíciu spájať ľudí, zatiaľ pôsobí v Partizánskom a okolí, v Trenčianskom samosprávnom kraji. Božik nevylučuje, že sa časom z neho môže stať nadregionálne združenie. "Pokiaľ bude záujem, môže byť aj celoslovenské. Ale nechcem predbiehať, zatiaľ pôsobíme v našom regióne," poznamenal. Na otázku, či z neho chce mať neskôr politickú stranu povedal, že sa tým teraz nezaoberá. Tvrdí, že združenie nie je ani konkurenciou pre mečiarovcov.

Božik by bol rád, keby jeho združenie mohlo prispieť k formovaniu občianskej politiky. Mieni sa zaoberať pozitívnym vlastenectvom, sociálnou spravodlivosťou, spolupatričnosťou a bojom za práva slušných ľudí. Práve táto téma momentálne podľa jeho slov zamestnáva združenie najviac. Nevyhýba sa ani ekonomickým otázkam, zaoberá sa budúcoročným rozpočtom a jeho dosahmi aj na samosprávy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu