Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Most-Híd chce úrad pre šport a viac telesnej výchovy v školách

Arpád Érsek
Arpád Érsek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana Most-Híd chce zvýšiť počet hodín telesnej výchovy na základných a stredných školách a zriadiť úrad pre šport. Deti podľa bugárovcov dnes športujú málo.

Arpád Érsek sa nazdáva, že deti by mali v škole povinne cvičiť tri hodiny týždenne. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave pripomenul, že kedysi boli rozšírené aj športové hry po vyučovaní. "Ale dnes je toho málo," povedal. Most-Híd mieni podľa neho podporovať aj to, aby sa v centrách voľného času viac športovalo.

Podľa poslanca Mosta-Híd zároveň treba zriadiť úrad pre šport. "Mala by sa zrušiť sekcia pre šport na ministerstve školstva a zriadiť úrad pre šport, ktorý by mal priamy ťah na bránu a zastrešoval by ho generálny riaditeľ, ktorý by bol podriadený niektorému podpredsedovi vlády," povedal Érsek.

Problém vidí aj v priemere 2,0, ktorý stanovilo ministerstvo školstva ako jednu z podmienok na vstup na gymnáziá. Érsek poukázal na to, že chlapci a dievčatá, ktorí sa hlásia na športové gymnáziá, nemusia byť najlepší matematici a fyzici. Stanovený priemer ich bude zrejme obmedzovať.

Poslanec Mosta-Híd zároveň volá po tom, aby šport nebol len pre bohatých. Možnosť športovať musia mať podľa neho všetci a postarať by sa o to mali aj obce. Érsek zároveň pripomenul, že Most-Híd trvá na rente pre olympijských medailistov, ktorú sa strane na predchádzajúcich schôdzach nepodarilo presadiť.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu