Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Atak manželky šéfa Drukosu: Sudcov provokuje naozaj svojsky!

Banská Bystrica - Kým šéf Drukosu František Mojžiš sedí v base, jeho manželka sa rozhodla z luxusného domu s bazénom provokovať. Na atak novinárov a sudcov si Lenka Mojžišová pritom zvolila naozaj originálny nástroj. Tým je kniha o kauze Gorila.

Exšéf nebankovky Drukos si v súčasnosti odkrúca vyše osem rokov v base v Dubnici nad Váhom. Za mreže ho Najvyšší súd poslal pre podvod. Namiesto podnikateľského sna, tak zažíva dlhé chvíle v chládku!

Ide tak aspoň o čiastočnú satisfakciu pre približne 25 tisíc poškodených ľudí, ktorí vo väčšine prípadov prišli po tom, čo Mojžišovmu biznisu uverili, o svoje celoživotné úspory vo výške 3,7 miliardy korún. Predseda senátu Milan Karabín po vynesení ortieľu nad banskobystrickým podnikateľom zdôraznil, že v prípade a "oklamaniu občanov" prispela aj veľká reklamná kampaň Drukosu. Na tú sa chytilo množstvo ľudí a viacerí z nich za to napokon zaplatili aj vlastným zdravím.

V týchto dňoch je však skôr ako o Františkovi Mojžišovi počuť o jeho manželke. Tá hoci sa vždy skôr stránila médií sa rozhodla pre neobvyklú provokáciu. Podľa týždenníka Plus 7 dní nakúpila výtlačky známej knihy Gorila, ktorú napísal novinár Tom Nicholson. Tie si však nenechala pre seba, ale začala ich posielať novinárom i sudcom. Knihy tak v pošte našli i na Špecializovanom súde a Najvyššom súde SR. Viac TU!


Žena podnikateľa prehovorila


Lenka Mojžišová sa podľa Plus 7 dní priznala, že knihu Gorila na všetky možné strany rozposlala skutočne ona. „Chcela som, aby ste si ju prečítali. Aby ste vedeli, kto na Slovensku kradne. Poslala som ju aj sudcom, ktorí môjho muža nespravodlivo odsúdili. Úmyselne nespravodlivo. Alebo pod nátlakom,“ tvrdí.

Bývalého šéfa nebankovej spoločnosti Drukos Františka Mojžiša v minulom roku najskôr Špecializovaný súd v Pezinku odsúdil za podvod na 8,5 roka väzenia. Súd ho uznal za vinného z toho, že od 1 367 klientov Drukosu vylákal 237,7 milióna korún a od 23 823 členov BVD družstva ďalších 3,729 miliardy korún. Mojžiš sa vtedy voči rozsudku odvolal, preto sa vecou zaoberal Najvyšší súd. Jeho senát v júni zamietol odvolanie podnikateľa voči minuloročnému verdiktu a exšéf Drukosu tak putoval za mreže.

SÚVISIACE ČLÁNKY:
Odsúdený biznisman Mojžiš: Radšej by som umrel!
DEFINITÍVNE. Mojžiš z Drukosu dostal 8,5 roka basy!
Viac informácií z tohto regiónu nájdete na bystrica24.sk
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu