Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ministerstvo neplánuje žiadnu antikampaň voči súkromným zdravotným poisťovniam

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR nebude robiť žiadnu antikampaň, ktorá by znížila cenu súkromných zdravotných poisťovní (ZP).Uviedla to dnes hovorkyňa rezortu Zuzana Čižmáriková.

"MZ nebude robiť žiadne antikampane a ani nekalé praktiky proti súkromným ZP," reagovala na dnešné vyhlásenia predstaviteľov opozičného Mostu-Híd. Podľa nich by štátu stačil zlomok z celkovej ceny súkromných ZP na to, aby kampaňou znížili ich trhovú cenu.

Opozičná strana sociálnym demokratom vyčítala aj to, že si na vytvorení jednej štátnej ZP údajne idú urobiť biznis. Odkúpenie Dôvery a Unionu ZP totiž podľa nich neprináša garancie skvalitnenia poskytovanej zdravotnej starostlivosti. "Ak je podľa Mostu-Híd veľmi zlé, že peniaze, ktoré si naši občania platia za zdravotnú starostlivosť, v plnej miere opäť pôjdu na zdravotnú starostlivosť pre občanov, a nie na nové autá či odmeny pre manažérov súkromných ZP, tak potom je to naozaj smutná správa od Mostu-Híd," reagovala Čižmáriková. Pripomenula v tomto kontexte, že len v období rokov 2006-2011 vytvorili súkromné ZP zisk viac ako pol miliardy eur.

Vláda predpokladá, že jedna ZP by mohla na Slovensku fungovať už od roku 2014. Tento zámer chce realizovať prioritne odkúpením súkromných ZP. Cenu tohto obchodu by mal stanoviť nezávislý audit. Peniaze na tento obchod by podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) mohla získať aj predajom niektorých štátnych akcií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu