Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hlina do Atén neodcestuje: Bubeníková odstúpila, cesta je bezpredmetná

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina (OĽaNO) do Atén nepocestuje.

"S ohľadom na publikovanú informáciu, že Anna Bubeníková sa vzdala svojej funkcie v Gréckom rozvojovom fonde, sa moja plánovaná cesta do Atén stala bezpredmetnou, a preto do Grécka nevycestujem," uviedol Hlina. V tejto záležitosti nepôjde ani do sídla Európskej komisie v Bruseli.

Hlina v záležitosti týkajúcej sa pôsobenia Anny Bubeníkovej v Gréckom rozvojovom fonde ocenil prístup gréckeho veľvyslanectva. Reakciu zastúpenia Európskej komisie na Slovensku zároveň vníma ako "rozpačitú". Zdôvodnenie odstúpenia Bubeníkovej nekomentoval.

Hlina plánoval navštíviť Atény na budúci týždeň. Reagoval tak na publikované informácie o tom, že Bubeníková nie je platená zo zdrojov Európskej únie, ale zo zdrojov gréckeho privatizačného fondu. Chcel tam prísť s transparentom a rozvinúť ho pred gréckym úradom vlády. Podľa informácií denníka Pravda dal Brusel ruky preč od možnosti pomôcť slovenskej vláde skrátiť pôsobenie Anny Bubeníkovej v Rade expertov pomáhajúcej gréckej vláde privatizovať štátny majetok. Európska komisia tvrdí, že je záležitosťou Grécka, či Bubeníkovú vo funkcii privatizačnej poradkyne nechá ďalších päť rokov. Pravda tiež pripomenula, že jednu z hlavných postáv kauzy Gorila a bývalú šéfku Fondu národného majetku odporučil do funkcie poradkyne gréckej vlády pre privatizáciu exminister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS), rezort financií ju však odvolať nemôže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu