Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Smerácke praktiky: Diktujú poslancom otázky pre Fica?

BRATISLAVA - Poslancom vládnej strany Smer diktujú, čo sa majú pýtať premiéra na hodine otázok na schôdzi Národnej rady!

Poslanci strany Smer to majú skutočne jednoduché. Od niekoho dostanú zoznam s otázkami, z ktorých si majú vybrať nejakú, ktorú položia premiérovi v parlamente každý štvrtok na hodine otázok. K tomu, že zoznam slúži poslancom na inšpiráciu, sa priznal poslanec Anton Martvoň. Nejaký zoznam otázok koloval, ja som si ho pozrel. Jednu otázku som si vymyslel sám. Druhú som vytvoril podobne, ako tam bolo uvedené. Nie že by som ju odpísal. Inšpiroval som sa,“ povedal pre denník SME poslanec.

Otázka, ktorú Martvoň položil, sa nachádzala medzi vyžrebovanými na dnešnú schôdzu. Veľmi podobnú otázku však položili aj ďalší poslanci strany Smer. Podľa denníka SME bola táto otázka vo viacerých modifikáciách na zozname, ktorý mal kolovať medzi poslancami. Martvoň nebol jediný, ktorý sa zoznamom otázok inšpiroval. Medzi odpisovačov patrí aj ďalší Smerák Oto Brixi. „Čo sa týka zoznamu, poradil som sa s kolegom. Nerád by som špekuloval, či nejaký zoznam prišiel alebo neprišiel,“ povedal Brixi. Ak prišiel, tak nevie odkiaľ.

Tlačový odbor strany tvrdí, že otázky tvoria poslanci, experti, ktorí sa problematike rozumejú. „Žiadne inštrukcie k tvorbe otázok od predsedu vlády ani od Úradu vlády nie sú. V rámci poslaneckého klubu je skupina, ktorej členovia podľa svojej odbornej príslušnosti pripravujú otázky do hodiny otázok,“ napísala denníku Ľubica Končalová. Vládna strana mala mať podobné praktiky aj v minulosti.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu