Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Kritika Smeru od KDH: Luxusné priestory sú posledné, čím sa má vláda zaoberať

Ak chcú podľa Moravčíka najvyšší ústavní činitelia ukázať spolupatričnosť s ľuďmi, tak by mal premiér prijať ponuku prezidenta Ivana Gašparoviča na predaj jeho niekoľkomiliónovej rezidencie na Slavíne
Ak chcú podľa Moravčíka najvyšší ústavní činitelia ukázať spolupatričnosť s ľuďmi, tak by mal premiér prijať ponuku prezidenta Ivana Gašparoviča na predaj jeho niekoľkomiliónovej rezidencie na Slavíne (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dnešné rokovanie vlády, na ktorom schválila návrh zámeru na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach a priľahlého areálu, podľa podpredsedu KDH Miloša Moravčíka dokazuje, že vyhlásenia premiéra Roberta Fica a ministra financií Petra Kažimíra o problémoch v rozpočte, boli len zastieracím manévrom, aby mohli siahnuť na peniaze v dôchodkovom sporení.

Podľa schváleného materiálu by kaštieľ spolu s priľahlým areálom mohol po rekonštrukcii poskytovať vhodné reprezentatívne priestory, ktoré by mohli využívať najvyšší ústavní činitelia. "Skorším termínom odpílenia druhého dôchodkového piliera o mesiac vláda získa navyše 40 miliónov eur, čo je odhad, kam by sa až mohol vyšplhať účet za rekonštrukcia kaštieľa. V dnešných ťažkých časoch je budovanie si luxusných priestorov v kaštieli tým posledným, čím by sa mala vláda zaoberať a na čo by mala dávať peniaze. Vlastná túžba po luxuse je pre vládu zjavne dôležitejšia ako túžba pracujúcich dožiť sa dôchodku," povedal dnes Moravčík.

Ak chcú podľa Moravčíka najvyšší ústavní činitelia ukázať spolupatričnosť s ľuďmi, tak by mal premiér prijať ponuku prezidenta Ivana Gašparoviča na predaj jeho niekoľkomiliónovej rezidencie na Slavíne a peniaze použiť na ozdravenie verejných financií a nie na zariadenie väčších a luxusnejších reprezentatívnych priestorov. "Kaštieľ v Rusovciach by si ako viaceré historické pamiatky zaslúžil rekonštrukciu, mala by však slúžiť pre ľudí a nie pre politikov. A nie z poloprázdnej štátnej kasy, ale z nevyužitých eurofondov," dodal Moravčík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu